Se till att ha KUL när du tränar! 
Fokusera på din KREATIVITET.

Hanna Amoreus och Viktor Johansson grundade hösten 2014 en helt ny dansskola i Hässleholm, där du kan dansa allt ifrån hiphop till klassisk balett, gammal som ung. Skolan började med 16 elever, men är idag den största dansskolan i kommunen med över 400 anmälda varje termin!

DANSSTUDIO14 - EN PLATS FÖR HELA FAMILJEN!

Är du vuxen och dansat som ung och sugen på att ta upp tekniken igen, eller helt enkelt är träningssugen och nyfiken är tillfället för dig nu. Visionen är att Dansstudio14 ska vara en plats där du kan känna av glädje, träning & inspiration. Inspiration till att ta din kropp till nya höjder i din träning genom att dansa. Vi arbetar med grundläggande teknik som gör dina muskler starkare och är väldigt noga med att du arbetar rätt med din kropp. Ge dig själv eller ditt barn rätt förutsättningar från början. Det sägs ju, att man har inte sett ett riktigt träningspass förrän du sett en dansare öva...

 GÖR SOM MÅNGA ANDRA: 
KOM TILL HÄSSLEHOLM FÖR ATT DANSA!


Varje termin avslutar vi våra danskurser med fartfyllda och stora dansföreställningar i Hässleholms Kulturhus! Ibland gör vi en cool flashmob eller ett uppträde på något evenemang i stan!

Vi bjuder även varje termin in en eller flera gästpedagoger från både Sverige och utomlands, då vi tycker att det är viktigt och oerhört nyttigt att få andra uppfattningar om träning, uttryck och rörelse.

Ägarens egna ord
"Jag kommer ihåg när jag var liten och satt hemma på mitt flickrum i Malmö. I en liten bok med tunna linjer skrev jag ner flicknamn i tur och ordning och låtsades sedan ropa upp namnen, skrev sedan ett kryss efter varje person. Det var en av mina högsta drömmar - att ha en egen dansskola och vara danslärare. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var så häftigt att pricka av eleverna och vara den som bestämde. Många år senare då jag som vuxen utbildade mig i Göteborg på Performing Arts School kom jag att tänka på drömmen igen. Allt fokus hade tills då varit att förverkliga mig själv som artist, att stå på scenen och gå på auditions. Efter ett mycket speciellt sista år på min utbildning flyttade jag till Hässleholm. Då bestämde jag mig - Dansstudio14. En egen dansskola. Varför Dansstudio14? Kort och gott: vi grundade företaget då. 

Jag har mött en hel del motgångar med min dansskola, många trodde att "det inte finns någon efterfrågan" och många rådde mig från att "ta det lite lugnare". Min ambition var hela tiden att växa och bli större. Jag visste exakt vad målet var. Att se drömmen framför sig och hela tiden leva i drömmen är det allra viktigaste för att något ska bli verklighet. DS14 har varje termin satsat lite hårdare och alltid chansat på att göra saker som vi egentligen inte hade råd med. Men det är genom att man vågar som man växer. 

Idag är Dansstudio14 den största dansskolan i Hässleholm, och jag står ensam som ägare. Att vara egenföretagare är tufft, men jag skulle aldrig vilja byta bort det mot någonting! Jag lever min dröm, och min största passion i livet är mitt jobb. Jag tycker det är så obeskrivligt roligt att driva Dansstudio14 och glädjs så enormt i att träffa alla danselever varje vecka. Jag anser att dansen är världens vackraste språk - oavsett vart du kommer ifrån pratar man samma rörelser. Det är i dansen vi uttrycker de ord vi inte kan säga i tal. Jag vill att Dansstudio14 ska vara en plats för hela familjen, en plats för inspiration och en plats som du kallar "ditt andra hem". Jag har mitt hjärta i DS14 och jag vill att alla elever som går hos oss ska känna det. Jag antar att den lilla tjejen i mig som satt där i Malmö den kvällen lever kvar, och det får hon göra ett långt tag till."


- Hanna Amoreus