HANNA AMOREUS

Hanna Amoreus kommer från från Malmö/Hässleholm. Hanna tog sina första danssteg på Teddy och Dorrit Rhodins dansskola i Malmö när hon var 4 år. Kvällarna var då fyllda med balett, street och jazz på bland annat Rhodins dansskola, Rydbergs och Kulturskolan i Hässleholm. Hanna tar ständigt klasser/workshops för att hålla sig up-to-date i yrket, och har bland annat tagit klasser i lyrisk jazz, hiphop och modernt på Marikas i Stockholm för dansare som Jenny Widergren, Ambra Succi och flera andra dansare som idag dansar bakom stora artister på scen/tv. 2015 åkte Hanna till London och tog klasser i Urban Commercial och Hiphop Commercial på "Pineapple Dance Studios". 

Direkt efter gymnasiet rivstartade Hanna sin karriär som musikalartist i musikalen "High School Musical", med rollen som Kelsi Nielsen. Spelades på Nöjesteatern i Malmö (Julius Productions), på Göta Lejon i Stockholm (3 Sagas) samt på Sverigeturné. Medverkat i livesändning i "Let's Dance", dansare för "Mary Kay" 2 år i rad i Scandinavium (Göteborg) och som körare på Eldsjälsgalan på TV4. Dansade även bakom Lena Philipsson på Rondo i Göteborg under hennes show "Min Drömshow". 

Hon är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg och har genom åren arbetat flitigt som dansare & artist i olika krogshower & på större events. Senast sågs hon som dansare och koreograf i "Thriller Night - The King Of Pop", solist/koreograf i "Rock the Night" och solist i "Soul Party", som alla 3 spelades i Hässleholms Kulturhus. Hösten 2017 såg ni Hanna som en av koreograferna och dansarna när showen "Thriller Night" åkte på Sverigeturné i 10 stora städer. 

"Jag tror att alla blir gladare individer av att röra sig till musik. Jag arbetar mycket med musikalitet, känsla och detaljer. Alla ska kunna dansa utifrån sin egen nivå, men ändå lägga fokus på att bli en stark dansare." 
- Hanna Amoreus