EMMA PERSSON

Emma Persson är 19 år gammal och har vuxit upp i Röke som ligger en bit utanför Hässleholm. Emma har älskat musik och dans sedan hon föddes och började själv dansa på Kulturskolan i Hässleholm vid 8-års ålder. Där dansade hon termin efter termin fram till 2015 då hon började dansa på Dansstudio14 istället. Intresset för dans växte därefter snabbt och Emma började ta fler och fler dansklasser. 

Vid endast 14-års ålder fick Emma en av platserna som dansare i rockshowen "Rock the Night" (2015), och våren därefter (2016) var hon den enda dansaren som fick en plats kvar i ensemblen i samma show. Emma har nyligen tagit studenten från Lunds Dans och Musikalgymnasium som är en 3-årig dansutbildning med inriktning på balett, jazz, modernt och street. 

Emma är en naturbegåvning såväl på klass som på scen och strävar ständigt efter att utvecklas. Det går inte att ta miste på att Emma trots sin unga ålder har det där lilla extra och vi är så otroligt glada att ha med henne på schema även i vår. Emma har undervisat på DS14 sedan länge tillbaka och vi hoppas på att få behålla henne ett tag till. Emma har även tagit workshops för Mike Gamble, Helena Åkesson och Kenny Lantz. Emma kommer i 4 veckor att åka till L.A hösten 2020 och utveckla sin dans ännu högre. 

"Jag tycker att det viktigaste när man dansar är att man har kul och leker med det. Är det roligt så får man viljan till att blir bättre och det är då man utvecklas. "
- EMMA PERSSON