CORNELIA STJERNBERG

Cornelia började dansa redan som 3-åring och sedan dess har hon inte stått still. Hon har testat sig fram bland många stilar och även gjort musikaler och tränat cheerleading.

När Cornelia började på Christian 4:s Gymnasium i Kristianstad bestämde hon sig för att satsa helhjärtat på dansen. Hon tränade nästan varje dag i skolan och på kvällar och helger tog hon extraklasser. Hon medverkade i Barbackas Danskompani och dansgruppen Werk It där hon fick arbeta professionellt med föreställningar och teknik. 

Efter gymnasiet sökte hon sig vidare och kom in direkt på andra året på Danscenters Yrkeslinje i Stockholm, där hon nu under ett års tid har dansat sig in i den riktiga dansvärlden. Med diplom i hand är hon här för att dela med sig av sina kunskaper och fortsätta att utvecklas och skapa sig själv som dansare. Cornelia är nyss hemkommen (2019)  från New York där hon tog dansklasser för lärare som: 

"Jag har nog alltid känt att dansen är det bästa sättet att få utlopp för sin kreativitet och uttrycka sig på. Jag dansar alltid med mina känslor."
- Cornelia stjernberg